Search
Close this search box.

V skladu z evropsko zakonodajo mora Trgos zagotoviti, da uporabniki svojih spletnih mest razumejo, kaj so piškotki in za kaj se uporabljajo, da se lahko informirano odloči, ko sprejme ali zavrne njihovo uporabo na osebnih napravah.

 

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne besedilne ali delne podatkovne datoteke, ki jih lahko ob obisku spletnega mesta shranite v računalnik (ali v katero koli napravo, ki se uporablja za brskanje po spletu, na primer pametne telefone in tablice). Piškotek običajno vsebuje ime spletnega mesta, ki ga je ustvarilo, “življenjsko dobo” piškotka (tj. Čas, ko bo piškotek ostal shranjen v vaši napravi) in vrednost, ki je običajno naključno ustvarjena enolična številka.

 

Za kaj se uporabljajo piškotki?

Piškotki se uporabljajo za izboljšanje uporabe spletnih strani in za natančnejše prilagajanje izkušenj brskanja glede na zanimanja in želje uporabnikov. Piškotke lahko uporabite tudi za pospešitev prihodnjih dejavnosti brskanja. Informacije, ki jih zbira to spletno mesto, ne razkrivajo osebne identitete njegovih uporabnikov.

 

Kakšno vrsto piškotkov uporabljamo?

Piškotke lahko glede na njihovo funkcijo razvrstimo v štiri kategorije:

 • Nujno potrebni piškotki
 • Funkcionalni piškotki
 • Izvedbeni piškotki
 • Trženjski in oglaševalski piškotki (se ne uporabljajo)

  

Trgosova spletna stran uporablja samo prve tri kategorije piškotkov, za katere ni potrebno soglasje.

 1. Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so bistveni za brskanje po spletnem mestu in uporabo funkcij, kot je dostop do varnih območij. Brez teh piškotkov ni mogoče zagotoviti spletnih storitev, kot sta prijava strank ali dostop do spletnih nakupovalnih vozičkov.

 

 1. Funkcionalni piškotki: ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si zapomni izbire in nastavitve uporabnikov (kot so uporabniško ime, jezik in zemljepisna lokacija), da izboljša in zagotovi bolj prilagojene funkcije. Uporabljajo se lahko tudi za omogočanje dostopa do funkcij na zahtevo, na primer gledanje videoposnetka ali komentiranje v spletnem dnevniku. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, lahko posredujete anonimno in ne morejo slediti dejavnostim brskanja uporabnikov na drugih spletnih mestih.

 

 1. Izvedbeni piškotki: ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, npr. Katere strani so najpogosteje obiskane in morebitna sporočila o napakah. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, ne razkrivajo osebne identitete uporabnikov. Ti piškotki zbirajo zbirne podatke, ki so anonimni in se uporabljajo izključno za izboljšanje delovanja spletnega mesta.

 

 1. Trženjski in oglaševalski piškotki: Svoje in tuje piškotke uporabljamo za prikazovanje prilagojenih oglasov na naši spletni strani in na drugih spletnih mestih. Ta dejavnost se imenuje “ponovno ciljanje” in temelji na vaši dejavnosti brskanja, na primer vaših spletnih iskanjih, spletnih straneh, ki ste jih obiskali, in cenah, ki so vam bile prikazane. Tržne in oglaševalske piškotke lahko tretje osebe uporabljajo tudi za prikazovanje svojih izdelkov in storitev na naši spletni strani.

 

 

Google Analytics

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo ponuja Google, Inc. (“Google”). Google Analytics s pomočjo piškotkov, ki so besedilne datoteke, prenesene v vaš računalnik, spletnemu mestu omogoča analizo, kako ga uporabljajo obiskovalci. Informacije, ki jih piškotek ustvari o tem, kako uporabljate to spletno mesto (vključno z vašim IP-naslovom), bodo poslane in shranjene na Googlovih strežnikih v ZDA. Google bo te podatke uporabil za sledenje in ocenjevanje uporabe spletnega mesta, sestavljanje poročil o dejavnostih spletnih strani za naše operaterje spletnih mest in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostjo spletnega mesta in uporabo interneta. Google lahko te podatke posreduje tudi tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če te tretje osebe obdelujejo podatke v Googlovem imenu. Google vašega naslova IP ne bo povezal z nobenim drugim shranjenim podatkom. Uporabo piškotkov lahko zavrnete z izbiro ustreznih nastavitev v brskalniku, vendar vam to lahko prepreči uporabo nekaterih funkcij spletnega mesta. Z uporabo tega spletnega mesta dovoljujete Googlu, da obdeluje vaše podatke na zgoraj navedeni način in za namene.

Uporabniki lahko svoje brskalnike nastavijo tako, da bodo ob prejemu piškotka obveščeni, ali ga sprejmejo ali zavrnejo. Možno je tudi samodejno blokirati sprejem vseh piškotkov, vendar upoštevajte, da bi to lahko preprečilo popolno ali delno uporabo nekaterih interaktivnih funkcij, ki jih ponuja spletno mesto.

Piškotki, ki jih uporablja Google Analytics, bodo morda onemogočeni v skladu z Googlovimi navodili (glejte https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=it). Z uporabo spletnega mesta, ne da bi onemogočili Googlove piškotke, dovoljujete Googlu, da obdeluje vaše podatke na zgoraj navedeni način in za namene. Googlovi pogoji zasebnosti glede storitve Google Analytics so na voljo na naslovu http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Za več informacij o Googlovem pravilniku o zasebnosti obiščite http://www.google.com/intl/it/privacy/privacy-policy.html.

 

 

Kako lahko upravljam ali blokiram piškotke?

Večina internetnih brskalnikov je sprva nastavljenih na samodejno sprejemanje piškotkov. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tako, da blokirajo piškotke ali vas obvestijo, ko so piškotki poslani v vašo napravo. Obstaja več načinov za upravljanje piškotkov. Za nastavitev ali spreminjanje nastavitev brskalnika glejte navodila za uporabo ali stran s pomočjo brskalnika. Onemogočanje piškotkov, ki jih uporablja to spletno mesto, lahko vpliva na vašo izkušnjo brskanja in vam prepreči dostop do nekaterih njegovih razdelkov ali prejemanje osebnih informacij med brskanjem po naših spletnih straneh. Če uporabljate več naprav za brskanje in dostop do spletnih mest (npr. Računalnik, pametni telefon, tablični računalnik itd.), Boste morali prilagoditi nastavitve brskalnika vsake naprave glede na nastavitve piškotkov.

 

 

Življenjska doba piškotov

Življenjska doba piškotka (čas, ko ostane v napravi shranjen) je odvisna od vrste piškotka: to je, ali gre za piškotek seje ali trajni piškotek.

 

Sejni (ali začasni) piškotki: sejne piškotke uporabljamo na vseh naših varnih straneh za dodelitev in shranjevanje uporabniško določenih ID številk seje, ki omogočajo nemoteno krmarjenje po vseh področjih našega spletnega mesta. Številke ID seje se uporabljajo tudi za sestavljanje internih poročil. Ne razkrivajo osebne identitete uporabnikov in ne puščajo nobenih obnovljivih informacij na uporabnikovem trdem disku. Skoraj vsi piškotki, ki jih ustvarijo spletna mesta, so sejni piškotki, ki potečejo ob zaprtju spletnih brskalnikov.

 

Stalni (ali sledilni) piškotki: analitični piškotki, ki jih uporabljajo spletna mesta in tretje osebe, so trajni, ker se dolgoročno uporabljajo za prepoznavanje in sledenje navad brskanja uporabnikov, kar omogoča zagotavljanje dodatnih funkcij, potrebnih za prilagajanje spletnih mest glede na shranjene in vložena vsebina. Ti piškotki lahko ostanejo shranjeni v uporabnikovi napravi 24 ur, na teden ali leta, odvisno od funkcije, ki jo opravlja.

 

 

Soglasje

Z nadaljnjo uporabo našega spletnega mesta dovoljujete prenos naših piškotkov na vašo napravo. Če ne želite več prejemati piškotkov, potrebnih za uporabo našega spletnega mesta, boste morali:

spremeniti nastavitve brskalnika tako, da delno ali v celoti blokira naše piškotke;

– s prenehanjem uporabe naše spletne strani. 

 

 • ZNAMKE

 • Lastnosti

 • Zaščita

 • Material

 • Standardi

 • Tip

 • Reset